Ylempi jatkosarja käyntiin myös kotona

Jatkosarjaa pelataan nyt toista kierrosta, ja ruletti osoittaa Kiskon kohdalla kotiottelua. Sunnuntaina 4.2. otellaan Ouluhallilla poikkeukselliseen aikaan, kun ylemmän jatkosarjan ottelu East Volleyta pelataan kello 17 alkaen. Otteluisäntänä sunnuntaina toimii Viihdemaailma Ilona Oulu. Viime viikonloppuna Kisko joutui taipumaan Kuortaneelle 3-2 -lukemin, kun taas vierasjoukkue säilytti kotitaikansa Savonlinnassa voittamalla jo toista kertaa tällä kaudella hallitsevan mestarin Lempo Volleyn 3-1- lukemin. Sen seurauksena Easti komeileekin ylemmän jatkosarjan kärkipaikalla, tosin tasapisteissä Kiskon kanssa isäntien runkosarjan voitosta napatun piste-edun turvin. Molemmat keskinäiset ottelut tällä kaudella ovat päättyneet kotivoittoihin, viimeksi todellinen jännäri Ouluhallilla päättyi Kiskon tiukkaan 3-2 -voittoon. Sunnuntai-illan jälkeen voitot tulevat olemaan 2-1 jommankumman eduksi, ja sama joukkue tulee olemaan seuraavan viikon ajan sarjataulukon keulilla.

Pitkän linjan lentopallopitäjä Savonlinnasta ponnistava East Volley on ollut paitsi tällä kaudella, myös koko Kiskon 1-sarjahistorian ajan viheliäinen vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, ja molemmat ovat voittaneet kaikki kotiottelunsa. Ainoa etu keskinäisissä otteluissa on viime kauden välieräsarjan ratkaisseen kultaisen erän voitto, joka ainakin meikäläisten puolella on iloisena voittona mielessä. Tällä kaudella vieraat ovat karvan verran edellä, pitiväthän Etelä-Savon pojjaat kaikki sarjapisteet kotonaan ja nappasivat yhden pisteen mukaansa myös Oulusta runkosarjassa. Aina kevääksi pelaamaan heräilevä kokenut Easti näyttäisi kaiken hyvän lisäksi selättäneen kokoonpano-ongelmansa ja vakauttaneen avauskuusikkonsa, joten jatkosarjassa sekä ratkaisupeleissä vieraat tulevat olemaan hankala joukkue voitettavaksi.

East Volleyn ratkaisuvoima on ollut vielä viime kauttakin enemmän henkilöitynyt kaksille hartioille. Viime kauden pistepörssin voittanut hakkuri Taavi Tuominen on takonut palloa alkukauden rataan inan verran vajaan 21 pisteen keskiarvolla, joista tähän mennessä komein saldo on Ouluhallin 30 pistettä viime marraskuulta. Viime kauden pistekeskiarvo oli himpun yli 16 pistettä per peli ja lopullinen pistelukema 355, joten tässä vaiheessa kautta 7 ottelua vähemmän pelattuna kertyneen 290 pisteen tahdilla viime vuoden voittolukema on pelkkää paperia. Lempoa vastaan jatkosarjan avauspelissä tahkottu 26 pistettä antavat herkullisen asetelman sunnuntaille.

Tuomisen dominointi pistepörssissä saattaa äkkiseltään vääristää joukkueen voimasuhteita. Yleispelaaja Teemu Silventoinen on sarjan parhaita niin hihan puolella kuin hyökkäyspisteissä, mutta pistepörssin nelossija ja 205 pistettä oikeuttavat joukkueen sisäisessä pistepörssissä vasta kaukaiseen kakkossijaan 85 pisteen päässä Tuomisesta. No, varmasti loppukautta helpottaa kun voi keskittyä omaan peliin ja pelipaikkaan, ja alkukauden haasteet on saatu pois alta. Silventoisen kokemus tulee kauden edetessä koko ajan tärkeämmäksi ja tärkeämmäksi, ja päälle sadan liigaottelun kokemuksella hikipanta-Teemu alkaa vasta heräillä kauteen kun ratkaisupelejä aletaan pelaileen.

Kärkikaksikon jälkeen ratkaisuvoimassa tulee pieni pudotus, mutta sekin johtuu vain Tuomisen ja Silventoisen ylivertaisesta tasosta. Passari ja joukkueen kapteeni Henry Helkala rakentaa savonlinnalaisten peliä jo kuudetta peräkkäistä kautta, ja kokemus alkaa näkyä kun pelit kovenee. Tähän mennessä käytännössä aina jommalta kummalta puolelta kenttää on löytynyt kuuma pelaaja, mutta kuinkahan kävisi jos kuumaa pelaajaa ei edellämainitusta kaksikosta löytyisikään? Arttu Moisio on vakiinnuttanut paikkansa toisella yleispelaajan paikalla ja painanut pariin viime otteluun kaksinumeroiset teholukemat. Keskitorjujan tontilla joukkue elää vielä vähän omaa elämäänsä. Viimeksi Oulussa nähty kaksikko Heikki Piippo-Aatu Nenonen ovat saaneet jakaa vastuutaan, ja Waltteri Kainulainen on pelannut viimeisessä viidessä ottelussa. Toiselle keskarin tontille ei vielä vakionimeä ole löytynyt, mutta vaihtoehtoja löytyy myös vaihtopenkiltä.

Ylempi jatkosarja pitää sisällään uudet koti- ja vierasottelut kärkinelikon kesken, joiden jälkeen siirrytään suoraan pudotuspeleihin. Kotiotteluita kertyy siis kolme lisää ja ne otellaan kahden viikon välein. Tulevana sunnuntaina nähdään ensimmäinen otatus, ja jännitystä on totta kai luvassa jopa vielä runkosarjaa enemmän. Ottelun alkamisaika on aiempaa myöhempi kello 17.00, joten iltapäivän voi käyttää hyödyksi esimerkiksi Ouluhallin vanhalla puolella, Oulun Lipon ykköspesisjoukkue ottelee alkavan kauden ensimmäisen harjoitusottelun klo 13 alkaen. Uudella puolella Kiskon show alkaa tutusti puolta tuntia aiemmin, joten myös jonojen välttämiseksi kannattaa paikalla olla jo aiemmin. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lippusi ennakkoon täältä ja kävellä suoraan jonojen ohi. Lippukaupassa maksutapana käy myös Smartum, ovella Smartum sekä Epassi. Lippujen hinnat tutusti 10€/8€ ja alle 18-vuotiaat sisään ilmaiseksi. Nähdäänpä taas hallilla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *