Jatkosarja jo puolivälissä – palataanko voittokantaan Murikoita vastaan?

Ylempi jatkosarja on tosiaan jo yli puolenvälin, ja tasaisissa merkeissä mennään. Sarjan piikkipaikkaa pitävät tasapisteissä Lempo-Volley ja sunnuntaina Ouluun saapuva Murikat, mutta Kisko vaanii kyllä heti pisteen päässä. Panosta viimeisille kierroksille kyllä riittää, nimittäin kaks parasta välttää puolivälierät ja matkaavat yhden viikonlopun huilin jälkeen suoraan välieriin. Jäljellä on vielä ottelu kaikkia jatkosarjan joukkueita vastaan. Sunnuntain otatuksen jälkeen viikon päästä otellaan East Volleyta vastaan vieraissa, ja ylempi jatkosarja huipentuu samoin kuin runkosarja, eli kotiottelulla hallitsevaa mestaria Lempo-Volleyta vastaan. Suora välieräpaikka on hyvinkin mahdollinen, mutta sunnuntaina odottaa kääntämistä ensimmäinen iso kanto kaskessa, eli nuorisomaajoukkue Murikat. Murikat kävi ennen joulua kuittaamassa tylyn 0-3 -vierasvoiton Ouluhallilta, tempun, jota yksikään muu joukkue ei ole tällä kaudella onnistunut tekemään. Tappio tuli myös jatkosarjan avausottelussa Kuortaneella, joten Kiskon edellinen voitto Murikoista venyy niinkin kauas kuin lokakuun alkuun, ja silloinkin vieraissa. Puolileikillään voitais vaikka sanoa että Murikat on ainoa joukkue jota ei olla koskaan Ouluhallilla voitettu.

Murikat on pelannut kauden hyvinkin nousujohteisesti; kauden alun neljästä ensimmäisestä ottelusta karttui vain yksi voitto, mutta tuon putken jälkeen tappiot on tullut enää sarjataulukossa yläpuolelle lopulta sijoittuneille East Volleylle ja Lempo-Volleylle. Niinku puhe jo oliki niin runkosarjan voittanut sunnuntain isäntäjoukkue Kisko jäi jalkoihin ennen joulua Ouluhallilla, ja runkosarjan loppuun mahtui myös sekä 3-2 -voitto että tappio Lempo-Volleyta vastaan. Ylempään jatkosarjaan on myös mahtunut 3-2 -voitto Kiskosta, ja voitot Eastista sekä kotoa että vieraista. Ensimmäinen tahra syntyi keskiviikko-iltana, kun Lempo-Volley korkkasi uutuuttaan kiiltelevän Lempäälä-areenan 3-1 -kotivoitolla Murikoista.

Murikoiden peli nojaa muita sarjan joukkueita enemmän nimenomaan joukkuepeliin. Siinä missä meikäläiset enemmänki harrastelee ja puuhastelee tässä urheilun parissa, Kuortaneella majaileva ja leireilevä juniorimaajoukkue pystyy keskittymään sarjan keskiarvoa enemmän joukkuepeliin, kun yhteistreenien määrä on moninkertainen. Ja näkyyhän se totta kai pelissä, ja varsinkin kevättä kohti mentäessä joukkueen kuntohuippu alkaa olla saavutettu. Eikä tietenkään haittaa että joukkueessa on laajuutta heittää kentälle käytännössä kenet vain ja pelissä säilyy punainen lanka. Kapellimestarina Murikoilla häärii tuttu naama, vielä pari kautta sitten punaisissa passia paiskonut Ville Kuukasjärvi. Ville lähti vihreämpien niittyjen perässä seuraamaan maajoukkuepolkua, ja mehän tehtiin se mitä tuossa tilanteessa yleensäkin tehdään eli vaihdettiin nuorempaan. Villehän on sitten Kuortaneella tehnyt sitä mitä Kuukasjärvet tekee eli ollut aivan päällikkö. Joukkueen kapteeni on pelannut lähes kaikki mahdolliset pallot, ja onnistunut aina löytämään kuumat pelaajat. Heittämällä kuumin onki löytynyt ristipaikalta, kun hakkuri Viktor Viljamaa on Ville tarjoiluista nauttimalla kivunnut jo pistepörssin kakkoseksi. Myös Viljamaa on pelannut melko liki kaikki pelit, ja pisteitä on kertynyt reippaat 15 per ottelu. Kovin kauas pistepörssiä ei tarvii kahlata löytääkseen seuraava Murikka, kun kivenkovasta yleispelaajakaksikosta pari peliä avauskuusikossa enemmän mitellyt Matias Siika-aho löytyy listan sijalta seitsemän. Vahva vastaanottaja Siika-aho on saanut aloittaa kauden ensimmäisen ottelun jälkeen kaikki seuraavat ottelut, kun taas niin ikään sarjan vahvimpiin hihamiehiin kuuluva rovaniemeläislähtöinen Mikko Määttä on joutunut jatkosarjassa tekemään tilaa toisen polven lentopallotalentti Kasper Vesaselle. Keskiviikkona isä-Anssin Lempo-Volleyta vastaan aloittanut Kasper ei päässyt vielä isäpappaa verkon läpi tuijottelemaan, mutta on painanut viimeiseen neljään otteluun kaksinumeroiset teholukemat. Keskitorjujista näyttävin ilmestys on messevät 210cm pitkä Aaro Paananen on pistänyt palloa parkettiin jo päälle sadan pisteen verran, ja varsinkin torjuntapinnoja on tornille kertynyt jo vähintäänkin kohtalaisesti. Toisella keskitorjujan paikalla pyörähtelee vaihtelevasti Joona Lahtinen ja Janne Kolehmainen, ja onpa myös Lauri Ahvenjärvi käynyt peliä ihmettelemässä keskellä. Liberoita Murikoilla oli kauteen lähtiessä kaksin kappalein, mutta Ville Vainion pukiessa nykyään mieluummin samaa väriä kuin suurin osa kavereista, on pallojen nouto mainosaidoista jäänyt enenevässä määrin Panu Salmijärven harteille.

Jos sunnuntaina ei nuorison otteista saa tarpeekseen, löytää ison liudan poikia myös Oulun seudun juniorijoukkueista. Oulunsalon Vasaman paidassa edustavat Ville Vainio ja Juho-Markus Puhakka B-pojissa sekä Ville Kuukasjärvi A-pojissa. KempeLeen A-pojista Veetin kaverina sitte voi bongata Juho-Markus Puhakan ja Mikko Määtän.

Ottelun alkamisaika on tavallista myöhempi kello 18.00, joten iltapäivän voi käyttää hyödyksi esimerkiksi Ouluhallin vanhalla puolella, Oulun Lipon ykköspesisjoukkue ottelee harjoitusottelun klo 13 alkaen, ja Lipon ottelun lipunkantaa näyttämällä pääset meidän otteluun maksutta. Uudella puolella Kiskon show alkaa tutusti puolta tuntia aiemmin, joten myös jonojen välttämiseksi kannattaa paikalla olla jo aiemmin. Vaihtoehtoisesti voit ostaa lipun ennakkoon tästä linkistä  ja kävellä suoraan jonojen ohi. Lippukaupassa maksutapana käy myös Smartum, ovella Smartum sekä Epassi. Lippujen hinnat tutusti 10€/8€ ja alle 18-vuotiaat sisään ilmaiseksi. Nähdäänpä taas hallilla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *