Välierien aika: Lempo-Volley vai Kisko finaaliin?

Jos ulkona helottava aurinko ei ole vielä kevään merkki, on ympäri urheilulajien kirjoa alkavat pudotuspelit ainakin varma sellainen. Kisko paineli vakuuttavasti puolivälieristä jatkoon, kaataen perinteikkään Pielaveden Sampon eräluvuin 3-0 niin kotona kuin vieraissa. Ylemmässä jatkosarjassa ajoittain rämpineelle kotijoukkueelle vakuuttava puolivälieräsarjan voitto oli omiaan nostamaan itseluottamuksen sille tasolle, jolla sen täytyy pudotuspeleistä tosissaan voittoa hakevalla joukkueella olla.

Vaikka vierasjoukkue Lempo-Volley sijoittui jatkosarjassa paremmin ja sijoituksen perusteella vältti puolivälieränvaiheen kokonaan, ei senkään tie välieriin aivan mutkaton ole ollut. Kisko ja Lempo päättivät jatkosarjan tasapisteisiin, ja vasta voittojen määrän vertailu ratkaisi suoran välieräpaikan Lempolle. Jatkosarjassa Lempo ansaitsi pelaamalla yhden pisteen Kiskoa enemmän, ja sillä on ennen viikonlopun välieriä kaksi peräkkäistä tappiota alla. Kisko puolestaan paahtaa pitkästä aikaa kolmen ottelun voittoputkessa, eikä Lempo ole vielä kertaakaan Ouluhallilta hakemaan pistettäkään. Tässä vaiheessa kautta ei kuitenkaan sarjapisteillä ole enää mitään merkitystä ja vain voitot ratkaisevat. Lauantaina pelataan Ouluhallilla kello 14.30, heti sunnuntaina Lempäälä-areenalla kello 14.00 ja sunnuntaina vielä tarvittaessa ottelun päätteeksi kultainen erä.

Vähän meinaa allekirjoittaneeltakin jutut loppua kesken, kun joukkueita on kahdeksan ja Lempoakin vastaan otellaan jo kolmatta kertaa. No, yritetään nyt jonkinlainen artikkeli saada aikaiseksi, ja tiedä vaikka tähänkin löydettäis jotain uutta sisältöä. Samalla toivotaan että ensi kaudella maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle löytyy lisää innokkaita joukkueita.

Lempo-Volleyn pisteenteko on ollut suurimmalta osin hakkuri Tuomas Sillanpään vastuulla. Tumppi on sarjapelien jäljiltä koko sarjan pistepörssin nelosena, mutta seuraavaan kirjaukseen Lempo-Volleyn nimen alla saa kelailla listaa melko pitkään. Daniel Heinonen, Simo Puttonen, Aatu Pöllänen ja Eetu Ahonen ovat kaikki takoneet päälle sata pistettä per sierainpari, mutta Sillanpään saalis on silti yli puolet koko nelikon pistemäärästä. Terveenä ollessaan Sillanpää onkin koko sarjan ykköspyssyjä, ja erityisesti suoritusvarmuus on kokemuksen myötä jotain mahtavan ja huikean välimaastossa. Jatkosarjan viimeisessä ottelussa myös peliaikaa saanut kakkoshakkuri Jani Liski on joutunut Sillanpään takana tyytymään peliajan jäämiin. Alkuvuodesta rosteriin liittynyt vielä kokeneempi konkari Anssi Vesanen on varmasti varteenotettava vaihtoehto hakkurin paikalle, mutta toistaiseksi pelkästään kotipeleissä esiintynyt Vesanen ilmestynee rosteriin vasta sunnuntaina.

Passarin paikalle Lempo-Volley on heittää liigakokemusta pilvin pimein, kun PerPoa, Hurrikaania ja TuTo Volleyta aikanaan edustanut Matti Toivola löytyy joukkueen kokoonpanosta. Viime aikoina Toivola on kuitenkin kärsinyt pienistä loukkaantumisista, eikä ole pelannut viimeiseen kolmeen otteluun. Tuliko viikonlopun vapaa tarpeeseen ja palaako Toivola välierissä tositoimiin, se jää viikonloppuna nähtäväksi. Tasaisesti kauden pelannut Ville Tuki on paikannut passarin paikalla vähintäänkin kelvollisesti, eikä Lempon menestys ole jäänyt passipelistä kiinni.

Yleispelaajina joukkueessa on vuorotellut muutamiakin nimiä, mutta yksi ei aloituskuusikosta hevillä häviä. Herra itsevarmuus ja itse varmuus, Simo Puttonen. Rautaisen hihan ja laajan lyöntivalikoiman Simppa ei jää kakkoseksi myöskään verbaalisissa kaksintaisteluissa, ja joukkueen itseoikeutettu kapteeni osaa valaa uskoa sekä jakaa neuvoja tilanteessa kuin tilanteessa. Malliesimerkki johtajuudesta nähtiin kuun alussa Lempon viime Oulun-vierailulla, kun keskitorjuja Aatu Pölläsen loukatessa nilkkansa, oli Puttonen ensimmäisenä auttamassa joukkuekaveria ja antamassa ensihoitoa. Toisella yleispelaajan paikalla on nähty hieman enemmän vaihtelua, kun Daniel Heinonen, Veeti Kosonen ja viimeisimpänä myös Niko Montonen ovat vuorotelleet toisen hihamiehen tontilla.

Keskitorjujan paikalla Lempon väreissä on ehkä sarjan vakuuttavin nimenomaan torjuntavitja. Aatu Pöllänen ja Eetu Ahonen ovat tehneet vahvaa jälkeä niin hyökkäys- kuin syöttöruudussa, mutta tällä kaudella kaksikon ehdoton vahvuus on ollut vahvaakin vahvempi torjuntapeli. Pari viikkoa sitten Oulussa kokemusta myös Mestaruusliigasta omaavan Pölläsen nilkka taittui pahannäköisesti ja miekkonen jouduttiin kantamaan kentältä, mutta ainakin ottelun jälkeen Pöllänen nähtiin jo kävelemässä omin avuin. Tässäkin tapauksessa ylimääräinen viikon lepo tuli varmasti tarpeeseen, ja eiköhän Pöllänen nähdä jälleen lauantaina jakelemassa tuttuja pommeja verkolla ja syöttöviivan takana.

Liberopaitaa Lempo-Volleylta kantaa yksi sarjan kovimmista ellei jopa kovin hihakeisari Jami Törrö. PerPon paidassa pari liigakautta palloa kuppiin nostellut Törrö palkittiin viime Oulun-keikalla joukkueensa parhaana, ja täysin hyvästä syystä. Takakentän herra ja hidalgo ei turhia höntyile, mutta silloin kun on mentävä niin löytyy kintereistä hirmuista vauhtiakin. Mahtaako olla noin kova lentopalloilija koska on Pudasjärveltä kotoisin, vai onko taito syntynyt jotain muuta kautta?

Välieränsarjan ensimmäinen ottelu pelataan siis Ouluhallilla kello 14.30. Tekemistä ennen ja jälkeen ottelun löytyy myös esimerkiksi saman hallin vanhalta puolelta, kun Oulun Lippo järjestää Ouluhalli-cup -halliturnauksen. Lippo ottelee ensimmäisen matsinsa jo kello 8 aamulla Kankaanpään Mailaa vastaan, ja illan päättää ottelu Kankaanpään Mailaa vastaan kello 19.30. Turnaus jatkuu sunnuntaina paikalliskamppailulla Simon Kiriä vastaan kello 10.30, jonka jälkeen otellaan heti myös mitalipelit. Lipon turnauslippua näyttämällä pääset myös meidän otteluun alennusryhmien hinnalla.

Totutusti Ouluhallilla kannattaa olla hyvissä ajoin ennen alkamisaikaa, koska meidän show paranee kerta toisensa jälkeen. Samalla siinä tulee välttäneeksi myös ruuhkat. Ruuhkat vältät tehokkaasti myös ostamalla lippusi ennakkoon tästä linkistä. Ennakoliput ovat myynnissä alennettuun hintaan torstaihin kello 23.59 asti, joten käy ostamassa lippusi jo saman tien. Tähän otteluun myynnissä on myös lippupaketti, 4kpl ottelulippuja hintaan 40€ tasan. Lippukaupassa maksutapana käy myös Smartum, ovella Smartum sekä Epassi. Lippujen hinnat ovelta ovat 15€/12€, ja alle 18-vuotiaat totutusti ilmaiseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *