Play off -kevät alkuun Pielavedellä!

Play off -kevät, nyt se alkaa. Aletaan erotella jyvät akanoista, miehet pojista ja mitä näitä kauden tähän vaiheeseen kuuluvia klassikoita nyt on. Varmaa on kuitenkin se, että tämän puolivälieräsarjan voittajalle on luvassa paikka 1-sarjan välieriin. Lauantaina otellaan ensimmäinen osa Pielaveden liikuntahallilla, josta Kiskolla on jo tältä kaudelta 1-sarjahistoriansa ensimmäinen vierasvoitto Samposta. Ottelu alkaa klo 15.00, ja meidän somesta löytää viimeistään ottelupäivän aamuna linkin Solidsportin lähetykseen. Jälkimmäinen osa otellaan Ouluhallilla sunnuntaina klo 16.30.

Puolivälierissä otellaan kaksi ottelua, joiden yhteistuloksen voittaja jatkaa välieriin. Tässä vaiheessa lasketaan vain otteluvoitot, joten jos kumpikin joukkue voittaa yhen ottelun, pelataan sunnuntaina kultainen erä 25 pisteeseen ja voittaja välieriin. Toivottavasti Tonke on muistanu varata tarpeeksi pitkän salivuoron. Välierävastustaja on tämän ottelusarjan osapuolille jo selvä, toinen puolivälieräpari joutuu jännäämään meidän lopputulosta. Kiskon edetessä välieriin, on vastassa Lempo-Volley ja Oulussa pelataan lauantaina, kun taas Sampon edetessä jatkoon on sen vastustaja Murikat.

Kiskolla on tällä kaudella selkeä yliote aiempien otteluiden perusteella. Siinä missä aiempien kausien kohtaamiset ovat aina päättyneet kotijoukkueen voittoon, on Kisko tällä kaudella voittanut molemmat aiemmat kohtaamiset kokonaan ilman erämenetyksiä. Viimeisinkin ottelu Pielavedeltä on kuitenkin tässä kirjoitellessa tasan kahden kuukauden takaa, joten kovinkaan ajankohtaisia päätelmiä ei keskinäisestä historiasta voi vetää.

Kiskon hieman alavireisen jatkosarjan loppumetrejä kirkasti huomattavasti Lempoa vastaan otettu työvoitto viime sunnuntaina, ja kuuleman mukaan myös sairastupaa on saatu tyhjennettyä useamman pelaajan verran. Tämä valitettavasti tarkoittaa myös sitä, että organisaation puuhamies Tomi ”Peto” Kuronen joutuu vetämään työhousut takaisin pelishortsien päälle. Monen monta pintapassia jää nyt lyömättä neljään metriin, mutta munkkeja ei kahviossa ainakaan jää niin paljoa yli.

Sampo joutui ehkä pienimuotoisesti pettymään jouduttuaan hakemaan vauhtia alempaan jatkosarjaan, mutta myös parannusta viime kaudesta on nähtävissä, kun tällä kertaa tie vei kuin veikin lopulta pudotuspeleihin. Jatkosarjan komeasti kolmeen voittoon päättänyt Sampo varmisti jatkopaikkansa viimeisessä ottelussa, ja pielavetiset pääsevät hakemaan putkelle jatkoa kotikentällä.

Vierasjoukkuetta ei olla Ouluhallilla nähty sitte lokakuun lopun, joten tutkaillaan vähän joukkueen kokoonpanoa.

Joukkueen kokoonpanossa suurehkossa osassa on myös Savo Volleyn rosterissa edustava kolmikko, josta ensimmäisenä esittelyssä passari Arttu Lehtimäki. Valepan riveissä esimerkiksi kolme Suomen Cupia ja neljä Suomen mestaruutta voittanut Lehtimäki on edustanut Sampoa tällä kaudella 13 ottelussa 20 mahdollisessa, mukaanlukien neljä viimeisintä ottelua. Nuori Teemu Hakonen sekä jo hieman vähemmän nuori Eero Siltala ovat paikanneet vähintäänkin kelvollisesti, mutta suurin osa voitoista on tullut Lehtimäen passipelillä.

Toinen liigavahvistus löytyy hakkurin tontilta, eli samaan 13 otteluun joukkueen toiseksi kovimman pistemäärän 186 pistettä kerännyt Jami Heiskanen. Jatkosarjassa neljä ottelua 16 pisteen keskiarvolla nakuttanut Heiskanen on nähnyt peliaikaa ja tehnyt muutaman pisteen myös Mestaruusliigassa, mutta viimeiset neljä ottelua Jami on saanut keskittyä pallon tappamiseen Sampon paidassa. Myös jo kuudetta kauttaan Pielavedellä pelaava Samppa Auvinen on esittänyt hakkurin paikalla ajoittain hirmuisia otteita, joten pallontappajasta ei koutsi-Sergeillä tule uupeloa.

Yleispelaajan paikalta löytyy sekä kokemusta että kovuutta. Tällä kaudella jo kunnioitettavat 35 ikävuotta mittariin saava joukkueen kapteeni Lasse Räisänen johtaa joukkueen pistepörssiä, ja vaikka 35 vuotta ei vielä ole ikä eikä mikään (toim.huom.), kuuluu jo paitsi oman joukkueensa, myös koko sarjan kokeneimpiin pelaajiin. Tässä yhteydessä Anssi Vesasta ei lasketa sarjan pelaajaksi. Myöskin melko vakuuttavaan pistemäärään 119 vain kahdeksassa ottelussa yltänyt Tiitus Vuori on kolmas Sampon liigavahvistus, joista liki puolet jatkosarjan viimeisen kolmen pelin aikana, keskimäärin 18 pistettä/ottelu. Nuorten 07-ikäluokan maajoukkueyleispelaaja Aki Huikari aloitti kauden liberon paikalla. Muutaman pelin aikana alkukaudesta Huikari takoi jo päälle sata pistettä, mutta viimeiset kolme ottelua on mennyt sitte taas niin sanotusti ”smurffit niskassa” eli liberonpaidassa. Pielaveden tietolähteidemme korviin ei ole kantautunut tietoa loukkaantumisista, mutta toisaalta eipä ne kertoisikaan, savolaisia kun on.

Äsken kun puhuttiin kokeneemmista pelimiehistä, laittaa Sampon keskitorjujaosasto vielä vuodella paremmaksi. Joukkueen pistepörssin kolmonen Tuomo Ikonen täyttää tällä kaudella jo 36 vuotta (mies parhaassa iässä, myös toim.huom.). Viime kaudelta Ikosen tililtä löytyy merkintä, joka kestää vertailun ihan mihin tahansa mestaruuksiin tai cup-kannuihin, nimittäin M35-sarjan lentopallon Suomen mestaruus. Virkaveljillä, 2006 syntyneellä Tiitus Hautamäellä ja 2007 syntyneellä Leo Laitisella, on tähän saavutukseen tai edes sen realistiseen jahtaamiseen vielä tovi jos toinenkin aikaa, vaikka äärimmäisen hyvällä alulla ovat jo urapolullaan.

Liberon paidassa Sampolla on nähtävissä pientä vaihtelua. Kauden aloitti liberona Aki Huikari, joka sittemmin siirtyi käväisemään yleispelaajan paikalla, ja tontin otti itselleen libero jo toisessa polvessa, Totti Tolvanen. Sittemmin Tolvasen kaveriksi joukkueeseen on liittynyt uutena pelaajana Juho Huttunen, jonka virkaveljeksi on jälleen loppukaudesta siirtynyt Huikari. Saa nähdä, ketkä arvotaan tulevana viikonloppuna eriväriseen paitaan.

Päävalmentaja Sergey Ivanov ei lentopallon seuraajille juuri esittelyitä kaipaa. Kaksi absoluuttisen huipputason passaria kasvattaneena Ivanovilla voi olla jotain neuvoja annettavana etenkin nuoremmalle polvelle, joka edelleen tämänkin kokoonpanon perusteella on Savonmualla rautaisella mallilla.

Lauantaina Savon liigamiehistöön kuuluva kolmikko Heiskanen-Vuori-Lehtimäki mitä luultavimmin on Savo Volleyn mukana taistelemassa tiukasti Mestaruusliigan pudotuspelien kotiedusta, mutta jaksaako kolmikko vielä sunnuntaina auttaa Sampoa taistelussa välieräpaikasta? Sehän selviää sunnuntaina

Sunnuntaina ottelu alkaa kello 16.30. SHÖW alkaa kuitenkin totutusti jo puolta tuntia aiemmin, joten tulehan paikalle hyvissä ajoin ja vältät samalla pahimman ruuhkan. Toinen keino välttää jonotus on ostaa liput jo ennakkoon tästä linkistä. Lippukaupasta voit ostaa myös pullakahvit jo ennakkoon. Lippukaupassa maksutapana käy myös Smartum, ovella Smartum sekä Epassi. Lippujen hinnat pudotuspelien arvoisesti 15€/12€ ja alle 18-vuotiaat sisään ilmaiseksi. Jos Kiskon kausi jatkuu välierissä, on vastassa ensi viikonloppuna Lempo-Volley lauantaina Oulussa ja sunnuntaina Lempäälässä. Tarkemmista alkamisajoista tiedotamme, kunhan varmistuu että pelataan ja saahaan iteki ajat selville. Tulkaahan hallille jännäämään !

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *