Jatkosarja pakettiin rakasta vihollista Lempo-Volleyta vastaan

Ylempi jatkosarja pistetään pakettiin samoissa merkeissä kuin runkosarja, eli Ouluhallilla Lempo-Volleyta vastaan. Tällä kertaa pelataan jatkosarjan kärkipaikasta, johon Lempo-Volley tarvitsee kolmen pisteen voiton. Kotonaan Kisko ei ole tällä kaudella hävinnyt kuin Murikoille, joten noin vaan hakemaan täältä ei kolmea pistettä tulla. Kaksi ottelua vieraissa Hakkarilla on tällä kaudella päättynyt Lempon voittoon, mutta Ouluhallilta ei runkosarjan kohtaamisesta pisteitä herunut. Ottelu alkaa poikkeavaan aikaan kello 17.00, joten muistakaahan laittaa kalenteriin myös alkamisaika.

Lempo-Volley on ylemmän jatkosarjan aikana jatkanut vahvoja otteitaan, tosin tuloksellisesti sarja on ollut kaksijakoinen. Kahdella aloituspisteellä jatkosarjaan startannut lempääläispumppu on voittanut kerran kaikki jatkosarjan joukkueet, mutta niin Murikoita kuin East Volleyta vastaan on tullut myös tappiot. Sunnuntaina nähdään, onko jatkosarjan jälkeen plakkarissa voitot kotipeleistä ja tappiot vieraissa. Sitten viime näkemän Lempo on vahvistunut ikinuorella yli 600 liigaottelun veteraanilla Anssi Vesasella, jota ei näköjään vuodet pidä poissa lentopallon parista. Lempäälässä Hakkarin jäähyväisottelussa jo kentällä pistäytynyt Vesanen lienee päässyt jo 1-sarjan rytmiin, jää nähtäväksi antavatko siviilikiireet periksi lähteä Ouluun asti ratkomaan jatkosarjan kärkisijaa Lempolle.

Hakkurin paikalle Vesanen tuo kilpailua jo ennestään vahvalle pelipaikalle, kun sarjan pistepörssin kolmonen Tuomas Sillanpääkään ei vertailussa maajoukkuekokemustakin joukkueeseen tuovalle Vesaselle paljoa häviä. Viime kerralla Oulussa miehelle vaatimattomaan kuuden pisteen saaliiseen jäänyt Sillanpää ei jäänyt surkuttelemaan, vaan on takonut jatkosarjassa keskimäärin 16 pistettä per ottelu. Eastia vastaan oli Vesasen vuoro halkoa palloa, mutta olettaa sopii että viimeisimmän Murikat-ottelun tapaan Sillanpää aloittaa illan hakkurin paikalla. Vastapäätä passarin paikalla on peliaika tällä kaudella jakaantunut tasaisesti liigassa Hurrikaanin ja TuTon paidassa kokemusta keränneen Matti Toivolan ja jo neljättä kauttaan Lempon paitaa edustavan Ville Tuen välillä. Viimeksi Oulussa kokoonpanosta puuttunut Toivola on pelannut jatkosarjan viidestä pelistä kolme, mutta Tuki puolestaan viimeisimmät kaksi ottelua. Toivola on iso palanen jatkosarjan voittoa tavoittelevalle Lempolle, joten toivotaan että tällä kertaa myös Matti pääsee näkemään Ouluhallin kirkkaat valot.

Yleispelaajana Lempolta lähes takuuvarma aloittaja on itseoikeutetusti joukkueen kapteeni, pitkän linjan 1-sarjajyrä Simo Puttonen. Hihamaisteri esiintyi viime Oulun visiitillä koko joukkueen tapaan alavireisesti, ja vaipui jopa vaihtopenkille asti, mutta kokenut yleispelaaja ei anna sellaisten pikkujuttujen häiritä hyvää sarjakautta. Reippaalla 10 pistettä per ottelu -tahdilla jatkosarjan tahkonnut Puttonen on kapteenina paljon pistemääräänsä isommassa roolissa, varsinkin vastaanottopuolella. Toisen yleispelaajan tontilla onkin sitten vähän enemmän kilpailua, kun alkukauden vahvasti suorittanut joukkueen sisäisen pistepörssin kakkonen Daniel Heinonen on näyttänyt erittäin vakuuttavia otteita, mutta on parin viimeisen ottelun aikana saanut tehdä tilaa muutaman vuoden nuoremmalle Veeti Kososelle. Viimeisimmässä ottelussa Heinonen puuttui kokonaan kokoonpanosta, mutta varmasti askiin voi nakata kumman vain ja laajuutta löytyy.

Keskitorjujien osalta Lempo on pitäytynyt koko kauden hyvin pitkälti samassa kaksikossa. Keskareina häärii Eetu ja Aatu, eli Eetu Ahonen ja Aatu Pöllänen. Tällä kaudella eritoten Pöllänen on pysynyt kiireisenä, miehen nimi löytyy Lempon lisäksi myös sekä Akaa-Volleyn että Kyky-Betsetin liigajoukkueiden alta. Sekä Pöllänen että Ahonen ovat paitsi erittäin vahvoja torjujia, löytyy molemmilta myös tehoja jo reippaasti yli sadan pisteen arvosta. Tämän kauden Lempon selkeä vahvuus tällä kaudella onkin nimenomaan tasaisuus. Laajuutta löytyy myös keskipelaajan tontilta syöttövaihtojen spesialistin Aaro Keisasen eli herra 47 muodossa. Pulttiboisista poiketen Ouluhallilla on tällä kaudella enemmän määrännyt herra 87, mutta vieläkö näin on sunnuntaina?

Liberon paidasta Lempolta löytyy vielä isompi numero, niin ikään liigakokemusta omaava numero 77 Jami Törrö. Pudasjärven kasvatti on ainakin monille Kiskon pelaajille tuttu, kun PerPon lisäksi junioripeleistä löytyy kokemusta myös Napapiirin Pallokettujen paidasta. Törröllä on kahden liigakauden tuomaa varmuutta ja rauhallisuutta takakentällä, ja uhrautuva puolustuspeli on omiaan joukkueen hengen nostattamiseen. On kuulemma kohtalaisen hyvä vastaanottajakin kun sille päälle sattuu. Tällä kaudella kahdessa ottelussa on nähty liigakokemusta myös tältä kaudelta, kun farmijoukkue Akaa-Volleyn libero Jyri Niemi on käynyt kokeilemassa riittääkö taso vielä myös 1-sarjaan. Ouluun asti Niemeä tuskin saadaan lähtemään, varsinkin kun Akaa ratkoo Mestaruusliigan runkosarjavoittoa Kyy Yorkissa. Tällä kaudella Törrön varamiehenä on nähty myös virallisesti yleispelaajan paikkaa asuttava Niko Montonen. Runkosarjan lopussa Lempon edellisellä visiitillä niin ikään puuttunut päävalmentaja Tuomas Alatalo kuuluu myös niihin nimiin joiden paikallaoloa sunnuntaina joudutaan arvuuttelemaan sunnuntai-iltaa asti. Alatalo on sekä Lempon miesten että naisten 1-sarjajoukkueiden päävalmentaja, ja viimeksi Suomen mestari -valmentaja priorisoi naisten ottelun Lempäälässä Oulun reissua tärkeämmäksi. Lempon naiset pelaavat kotonaan myös tänä sunnuntaina, joten saas nähdä.

Sunnuntaina pilliin vihelletään kello 17.00. Kiskon jatkuvasti kehittyvä the SHÖW alkaa totutusti jo puolta tuntia aiemmin hienoilla videoilla ja haastatteluilla, joten tulehan paikalle hyvissä ajoin, niin vältät samalla pahimman ruuhkan. Toinen keino välttää jonotus on ostaa liput jo ennakkoon tästä linkistä. Linkistä voit samalla ostaa vaikka tuplalipun, jolla pääsee sunnuntain ottelun lisäksi myös viikkoa myöhemmin pelattavaan puolivälieräotteluun. Tuohon otteluun vastustaja selviää meille sunnuntain aikana, mutta ottelu pelataan varmuudella sunnuntaina 10.3. klo 16.30. Lippukaupasta voit ostaa myös pullakahvit jo ennakkoon. Lippukaupassa maksutapana käy myös Smartum, ovella Smartum sekä Epassi. Lippujen hinnat tutusti 10€/8€ ja alle 18-vuotiaat sisään ilmaiseksi. Tulkaahan jännäämään hallille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *