Legendat ja legendaariset parketilla

Huh huh, vieläki vähän painaa tuo viime viikonloppunen tukkapölly. Kausi oltiin kyllä alotettu komiasti viidellä kolmen pisteen voitolla, mutta voi hyvää päivää että oltiin vastaantulijoita Savonlinnassa. Nuoret varsat Tuominen, Helkala ja Silventoinen näyttivät kyllä Kiskon junioreille (ja vähän kokeneemmilleki) kaapin paikan ja alkukauden yhden hävityn erän saldo nelinkertaistui kertaheitolla eikä ensimmäistäkään voitettu. Viime kauden vieraspeleistä tuli viime sunnuntaina kyllä epämiellyttäviä muistikuvia Wilhelm screamilla höystettynä. Pitäisköhän tosta alkaa päästä jo pikkuhiljaa yli? No pakkohan se on ja nopeesti, nimittäin sunnuntaina katotaan miten käy ku ollaan vuoroin vieraissa, on nimittäin East Volleyn vuoro astella ensi kertaa Ouluhallin kirkkaisiin valoihin. East Volley on ollu aiemmilla kausilla tasainen vastustaja, voitto on kaikissa kohtaamisissa jääny kotijoukkueelle, viime vuoden välierän lisäerää lukuunottamatta. Easti hoiti oman kotipelinsä, joten nyt ois aika loogista odottaa että Oulussa tehtäis samoin. Tänä sunnuntaina on vielä tämän kutkuttelevan asetelman lisäksi iltapäivään ripoteltu vielä vähän ekstrajännää, kun teemana on Legendat parketilla! Ottelun kunniavieraina on Kiskon 80-luvun Mestaruussarja-joukkueen pelaajia, ja heistä ja heidän kanssaan keksitään kaikkea kivaa pikku ohjelmaa. Ottelu alkaa kello 15.00, mutta sillon oot jo myöhässä, ohjelmat ja huvitukset alkaa jo puolen aikaan.

Nyt ku ollaan saatu kauden avaustappio hoidettua pois alta, voidaan vähän kevveemmällä jalalla jatkaa lentopallon pelluuta. Harvemmin vieläpä sattuu näin hyvin kilpaurheilussa että revanssiin mahdollisuus tulee jo viikon päästä. East Volley on aina ollu meille tasainen vastustaja, ja vaikka viime sunnuntainen aika hurjalta meillepäin näyttiki, niin tämä kuuluu olennaisesti joukkueiden historiaan. Kahdella viime kaudella kummaltakin joukkueelta löytyy toista vastaan neljä kotivoittoa ja neljä vierastappiota. Tätä tilastoa toki järkyttää tuo viime kauden kultainen erä välierien päätteeksi, jossa Kisko vastoin kaikkia odotuksia oli vahvempi ja päästiin kokkeileen Ouluhallia 1-sarjan finaalien merkeissä. Samaa kaavaa jos jatketaan, niin tänä sunnuntaina odotetaan jälleen kotivoittoa. Kisko majailee ainaki tätä kirjotettaessa vielä sarjataulukon keulilla, takanaan juurikin Easti ottelun enemmän pelanneena ja kolmantena Lempo kaksi ottelua Kiskoa vähemmän pelanneena. Toisin sanoen lentopallon 1-sarjasta ei löydy kovempaa ottelua kuin mitä sunnuntaina Ouluhallilla pelataan.

East Volley on onnistunut säilyttämään viime vuoden rungon kohtalaisen hyvin. Tämän kauden rosterista löytyy seitsemän tuttua nimeä, nyt kun Tolvanenkin saatiin jalkeille. Easti onnistui säilyttämään ennen kaikkea kahden viime kauden pistepörssien ykköset, viime kauden ykkönen ja tämän kauden tilastoa täysin ylivoimaisesti johtava hakkuri Taavi Tuominen, ja kauden 2021-2022 pistepörssin voiton kirvelevästi viidellä pisteellä Otsolta vienyt yleispelaaja Teemu ”Mr-Hiha-ja-Hikipanta” Silventoinen. Tuo yleispelaaja voitais kyllä laittaa melko isoihin lainausmerkkeihin, Teemun vyöltä löytyy ainaki yhden kauden verran Mestaruusliigaa liberon paidasta, ja tämä kausi alko keskitorjujan paikalla. Iso palanen viime kauden joukkueesta oli myös passari Henry Helkala, jonka tarjoiluista on nuorilla karjuilla ollut helppo pyyhkiä palloa isosta välistä kenttään. Tämän huomaa varsinki siitä, että seitsemän pelin jälkeen Tuomisella on koossa 127 pistettä, jolla ollaan seitinohuet 50 pistettä pistepörssin kakkosta edellä. Oiken alleviivaus ja huutomerkki tulee vielä siitä, että Silventoinen on sitten tuo pistepörssin kakkonen. Toisena yleispelaajana paikkansa on aloitukseen vakiinnuttanut Arttu Moisio, tosin silläkin paikalla alkaa vaihtuvuutta ilmetä, Kiskoa vastaan viikko sitten yhtenä syömähampaista oli Immo Laukkanen, joka puolestaan edellisessä ottelussa Sampoa vastaan puki ylleen liberon paidan. Keskitorjujaosastolla Savonlinnan pojat on joutuneet alkukaudesta kokemaan kovia. Neljään otteluun kokeiltiin neljää eri keskariyhdistelmää, muun muassa yhtä sarjan ykkösyleispelaajista Teemu Silventoista käytettiin keskarina Murikoita vastaan. Täysin asiaan liittymättömänä knoppitietona, East hävisi Murikoille suoraan 3-0. Myöskään parin viime pelin perusteella on paha mennä ennustelemaan tulevan sunnuntain kokoonpanoa. Jarno Tolvanen palasi viime sunnuntaina pitkähköltä pelitauolta, saapa nähdä onko paluu suoraan avaukseen vai saako kaksikko Kainulainen-Piippo pitää paikkansa.

Vaikka edellä mainittu nelikko Tuomisesta Silventoisen ja Helkalan kautta Moisioon edustavat jo koko sarjankin kokeneinta kaartia, löytyy joukkueesta myös nuoruuden intoa. Nähdäänkö tulevana sunnuntaina jopa meidän superjunnuja nuorempi pelaaja Ouluhallin kentällä, josvuonna 2009 syntynyt 14-vuotias libero Eero Laamanen pukee vaaleansinistä ylleen? Vielä B-poikaikäinen Laamanen on vielä peliaikaa saanut aika rajallisesti, mutta treenivahvuuteen nuori varsa on jo päässyt. Toinen libero Juho Rusko on jo muutaman vuoden kokeneempi. Niinku tossa aiemmin tuli mainituksi, Eastin rosteri on elänyt ja kokenut mullistuksia ja muuttunut ja myllätty käytännössä uusiksi lähes jokaiseen peliin. Tätä silmällä pitäen savonlinnalaisten 13 pisteen ja viiden voiton rekordi seitsemään otteluun on lähestulkoon häkellyttävä tulos, sen verran joukkue joutuu tällä turbulenssilla antamaan tasoitusta muille. Epäilystäkään ei siitä kuitenkaan taaskaan ole, etteikö sunnuntaina saataisi jälleen yksi eeppinen taistelu Eastin kanssa aikaiseksi. Kuinka hyvin sarjan epäilemättä yksi parhaista hihoista kestää isossa ja kirkkaassa hallissa, lentääkö passi koko matkan sieltä mihin hiha pallon saattelee, ja riittääkö kiintopisteitä sarjan ylivoimaisesti kuumimmalle lyöntikädelle? Kaikki tämä ja paljon muuta selviää tulevana sunnuntaina.

Tänäkin sunnuntaina on mahdollisuus nähdä meidän uudistunut ja kehuttu ohjelma niin ennen ottelun alkua kuin väliajalla (toim. huom. hallin tekniikan niin salliessa), ja ohjelmaa on tällä kertaa vielä tavallista enemmänkin. Kutsuvieraina tosiaan sunnuntaina nähdään Kiskon mestaruussarjajoukkueen pelaajia 1980-luvulta, ja heidän kanssaan puuhastellaan jotain jännää tekemistä. Tämän lisäksi toki normaalit pelaajahaastattelut ja väliaikashowt ynnä muut. Liputhan löytyy tutusti myös ennakkoon täältä, ostamalla lipun ennakkoon vältät jonot paikan päällä. Lipun voit ostaa Evention sivuilta myös Smartumin maksutavalla, Smartum sekä Epassi ovat käytössä myös ovella. Muistahan tulla paikan päälle hyvissä ajoin, ohjelma alkaa jo hyvissä ajoin. Ottelu alkaa joka tapauksessa kello 15, joten älä ainakaan siitä myöhästy! Nähdään hallilla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *