Kiskolla täydet pisteet neljän kierroksen jälkeen – mitä mieltä tästä on Pielaveden Sampo?

Ensimmäisessä kotipelissä oli vastassa pitkien perinteiden Isku, toisessa tuoreempi näky PuMa-Volley. Tällä kertaa on taas vuorossa yksi kotimaisten sarjojen pitkäaikaisimmista seuroista, eli Pielaveden Sampo. Sunnuntaina 29.10. pelataan jo alkukaudesta tuttuun aikaan kello 15.00. Vuoteen 2018 asti liigatasolla esiintynyt Sampo yhdisti voimansa LEKA Volleyn kanssa ja keskitti liigatoiminnan kokonaan Savo Volleyn nimen alle, lähtien itse hakemaan vauhtia kaudeksi 2018-2019 2-sarjasta. Kauaa ei Pielaveden ylpeys kuitenkaan kakkosessa pysynyt vaan nousi koronakaudeksi 2019-2020 miesten 1-sarjan otteluohjelmaan. Ensimmäisellä kaudella pelit puhallettiin poikki kesken kaiken koronan vuoksi, kahdella seuraavalla kaudella kausi katkesi pudotuspeleihin, ja viime kausi päättyi runkosarjaan. Tämä kausi on alkanut kaksijakoisesti, ennakkosuosikkeja Lempoa ja Iskua vastaan tiukat tappiot, ja Kiskon tapaan kolmen pinnan voitot PuMasta ja Murikoista. Keskinäisissä otteluissa Kiskon kanssa puntit ovat hyvinkin tasan, aiempien kausien yhteensä neljästä ottelusta voitot on 2-2. Jos tarkkoja halutaan olla, ja ainahan meillä halutaan, niin me ollaan erävoiton edellä 8-7. Katotaan ny kuitenki miten tällä kaudella käy.

Sampo painelee tälläkin kaudella menemään rungoltaan pitkälti viime kaudelta tutulla kokoonpanolla. Peräti seitsemän kaudella Sampoa edustanutta pelaajaa teki jatkopahvin tällekin kaudelle, tärkeimpinä niminä joukkueen kolme tehokkainta hakkuri Samppa Auvinen, yleispelaaja Lasse Räisänen ja keskipelaaja Tuomo Ikonen. Mihinpä kolmikko tietenkään Sampon väreistä lähtisi, miekkoset ovat edustaneet Sampoa koko sen 1-sarja-taipaleen ajan, ja tuleva kausi on jo viides perättäinen yhdessä. Auvinen ja Räisänen olivat joukkueen selvästi kovimmat tykit viime kaudella, molemmat hakkasivat nimiinsä yli 200 pistettä vallaten sarjan pistepörssin sijat 10 ja 12. Räisäsen Lasse se on myös tämän kauden alottanu siitä mihin jäi, 40 pistettä neljään otteluun tähän asti. Toinen kova kolmikko on Savo Volleysta farmisopimuksella Sampoa edustavat passari Arttu Lehtimäki, ja yleispelaajat Jami Heiskanen sekä Tiitus Vuori. Viime ottelussa PuMaa vastaan kolmikko oli Savo Volleyn liigajoukkueen matkassa Kokkolassa, mutta sunnuntaille liigan otteluohjelma näyttää siltä, että kolmikko nähdään ykkösen kärkikamppailussa. Vuori ja Heiskanen ovat aloittaneet kauden farmijoukkueen paidassa melko tuhoisasti, Vuoren pistekeskiarvo ensimmäiseen kolmeen otteluun on juuri alle 17 pistettä per ottelu, ja Heiskasen vastaava vielä 12 pistettä ottelussa. Tämän vakaan kokeneen kuusikon vastapainoksi Sampon riveistä löytyy vielä juniori-ikäisiä tulevaisuuden huippunimiä. Vanhemmista A-junnuista eli 2006 syntyneistä hakkuri Trever Oyolo aloittaa ensimmäisen kautensa aikuisten sarjoissa, passari Adam Ankudovich toisen kautensa Sampon 1-sarjajoukkueessa, ja keskipelaaja Tiitus Hautamäki jo kolmannen kauden ykkösessä. Myös nuorempien A-junnujen,20007 syntyneiden, maju-poikia löytyy kolme kappaletta, yleispelaajat Aki Huikari ja Juho Huttunen, sekä libero Totti Tolvanen. Tolvasella eritoten saattais olla ihan tulevaisuuttaki liberon paidassa, isä Timo Tolvanen on kuulemma myös joskus pelannut jopa Mestaruusliigaa liberon paikalla.

Kotijoukkue Kisko puolestaan paahtaa eteenpäin hurmiossa. Käytännössä koko vaihtopenkki on saanut näytön paikat jo kauden ensimmäisissä peleissä ja Kiskon pääkäskijä Lelu ”Sami-Pekka” Laukkanen on saanut ihailla työnsä tuloksia ja todeta, että aloittavan kuusikon voisi päättää kortin vedolla ja silti taisteltaisiin erävoitoista tosissaan. Vaikka ”hiipuva tähti” Otso Hakala on tarkkasilmäisimpien lajiniilojen mukaan painellutkin kauden alun aivan pimeimmässä yössä vasta sarjan pistepörssin kuudennella sijalla, ovat esimerkiksi tulisesti hakkurin paikasta avauksessa taistelevat vanha konkari Gäri ja uusi tulija Veeti Parkkinen ovat kovaa valuuttaa joukkueen sisäisessä taistelussa. Myöskin uuden pelipaikan tälle kaudelle löytänyt pajavasara Markus Tammela on antanut viime kauden hihamaisteri Jere Salmelalle haastetta yleispelaajan tontilla. Leevi Alajärvi on aloittanut myös tämän kauden totutun vahvasti, ja on saanut tälle kaudelle Rovaniemeltä tutun kaverin Jeremia Heinosen. Sama mies muuten vastasi viime viikonlopun Murikat-ottelun komeimmasta suorituksesta (ainakin sakkokassa kiittää). Ihan koko suoritetta ei kameralle saatu, mutta kannattaa käydä Tiktokin puolelta vilkaiseen muun joukkueen riemukkaat reaktiot kauden ensimmäiseen verkon alta syöttöön.

Sampon päävalmentaja Sergey Ivanov on varmaan Pielaveden suurimpia legendoja, eikä mitenkään syyttä. Muutamia Suomen mestaruuksia Raision Loimun ja totta kai Pielaveden Sampon paidassa voittanut Ivanov on pelannut myös syntymämaa Venäjän liigassa, voittaen toki myös Venäjän mestaruuden. Suomen passari-ikoni on kasvattanut jo pari liigakelpoista passaria myös omasta jälkikasvustaankin, vanhempi veljes Fedor toki on tuttu myös jo maajoukkueesta asti. Pohjois-Savon lentopalloilu on paitsi hyvillä kantimilla, myös hyvässä nosteessa. Sampio, Maaningan Mahti ja Puijo Wolley pitävät nuorista huolta junnuputken loppuun saakka, Puijo puolestaan naisten aikuisten sarjoihin 2-sarjasta aina liigaan saakka. Miesten puolella junnuputkesta matka käy 1-sarjaan Sammon paitaan, ja Savo Volleyn kanssa tiivis yhteistyö takaa mahdollisuuden aina kansalliselle huipulle asti. Pielaveeltä olis vara ottaa mallia muillaki. Toki me ollaan Oulusta ja täällä sitä junnutyötä vasta tehhäänki. Viimesimpänä osoituksena tästä meijjän Kaapo ja Eeli kävi kairaamassa EM-kisapaikan alle 18-vuotiaiden EM-karsinnoista voittamalla koko karsintaturnauksen viime viikolla! Sekä Eeli että Kaapo sai tästä kiitoksena Kuortaneella paikan avauskuusikosta, ja kannattihan se, kun kolmen pinnan voitto tuli. Molemmat myöski hirmu reippaasti toimitti allekirjoittaneen pyytämät pelaajatiedot hyvinki pian, josta voi olla erityisen ylpeä. Vielä ku samaa vois sanoa loppuporukasta…

Ottelu pelataan tuttuun tapaan Ouluhallin kirkkaissa valoissa. Jos olet tulossa hallille ensimmäistä kertaa, tai vaikka oisitki ennen käyny, niin tulethan paikalle hyvissä ajoin. Ennen ottelua on hyvin aikaa nauttia kahvit, ja lisäksi meidän tämän kauden show alkaa jo ennen ottelua. Kello 14.45 aloitetaan pelaajien ja valmentajien haastatteluilla, joissa käytetään hyödyksi Ouluhallin komeaa tulostaulua. Lipun voit ostaa ennakkoon täältä. Evention verkkokaupassa voit ostaa liput myös Smartum-sovelluksella. Smartum sekä Epassi ovat käytössä myös lipunmyynnissä paikan päällä. Eventiosta sekä paikan päältä löydät tänä viikonloppuna myös uusia, jonottamista helpottavia juttuja, joita kannattaa kokeilla. Kerrotaan sitten lähempänä lisää, palataan hallilla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *