Pälkäneen Luja-Lukko vieraaksi runkosarjan ainoaan lauantain kotipeliin

Kiskon seuraavaksi vieraaksi saapuu vieraita Pälkäneeltä. Muistakaahan merkata kalenteriin lauantai 2.12. klo 14.30, kun sekä viikonpäivä että alkamisaika poikkeaa hieman totutusta. Pirkanmaan pojjaita on kohdeltu kaltoin alkukaudesta, yhdeksästä ottelusta kasassa on vasta seitsemän pistettä, joka oikeuttaa sarjataulukossa seitsemänteen sijaan. Joukkueen toistaiseksi ainoa voitto on marraskuun alusta PuMa Volleyta vastaan, mutta Luja-Lukko on otellut ja hävinnyt molemmat keskinäiset viisieräisinä taulukossa ylempänä majailevaa Sampoa sekä sarjakolmosta East Volleyta vastaan. Kotiottelu Kiskoa vastaan on tälle kaudelle oteltu jo, ja siinä Kisko oli Kostia-areenalla vahvempi puhtaasti 0-3. Muutenki Kiskon ja Luja-Lukon kohtaamiset ovat ujosti kallellaan oululaisten suuntaan, viime kaudella Kisko otti sekä kotona että vieraissa 3-2 voitot ja edellisellä kaudella molemmat nappasivat 3-2-kotivoitot. Sitä edeltävällä kaudella keskinäisiä otteluita ei ollu, kun edellisen kauden pääteeksi 1-sarjaan noussut Luja-Lukko sijoittui sarjan viimeiseksi, ja Kiskon legendaarinen nousuputken huipennus tapahtui vasta tuon kauden lopuksi. Mielelläänhän sitä olis voitonvarma ja lupailis helppoa kolmea pistettä näillä sarjasijoituksilla, mutta niinkuin viimeiset pelit osoittaa, ei Pälkäne ole missään nimessä mikään heittopussi ja rosterista löytyy sekä nimivahvaa että yllätysvalmista jantteria.

Kotijoukkueen valmistautuminen otteluun on ollut vahvaa ja huolellista. Tiukan 3-2 -kotivoiton Eastista jälkeen joukkue pääsi treenailemaan jo seuraava peli mielessä, ja tuo valmistautuminen palkittiin jo vakuuttavalla 0-3 -vierasvoitosta nousujohteista kautta pelanneesta Rantaperkiön Iskusta. Peli per viikko -tahti jatkuukin sitten jouluun asti, bonuksena ensi viikonloppuna onkin sitte kauden ensimmäinen vierastupla, ja syyskausi huipentuu kotipeliin sunnuntaina 17.12. Murikoita vastaan. Tuon pelin jälkeen sitten vilkuillaan sarjataulukkoa, ja 1-sarjan piikkipaikkaa hallussaan pitävä joukkue saa kunnian osallistua Suomen Cupin puolivälieriin. Tuolla vastassa onkin sitte viime kauden liigan kakkonen Akaa-Volley, joten ekstralatausta löytyy tukuttain syyskauden loppuun saakka. Luja-Lukolle tuo paikka alkaa näyttää aika epätodennäköiseltä, mutta jos Kiskon otteet jatkuvat sellaisina kuin tähänkin asti, riittää panosta vielä voittolukemaa isompiin asioihin. Mutta pelataan ny ensin ja mietitään sitä sitte ku aika on.

1-sarjan pistepörssin voitaisiin sanoa näyttävän tällä hetkellä hyvin tutulta. Kahden edelliskauden voittajat, Eastin Taavi Tuominen ja Teemu Silventoinen hallitsevat, Tuominen vieläpä liki 80 pisteen erolla joukkuekaveriin. Kiskosta kauden pisteiden valossa pirteimmin on aloittanut meidän nouseva tähti Veeti Parkkinen, joka pisteli esimerkiksi viime pelissä komeat 19 pistettä kolmeen erään. Koko kaudella kahdeksaan peliin on kertyny jo 99 pistettä, joka oikeuttaa pistepörssin neljänteen sijaan. Seuraavaksi suurin pistesaalis on puolestaan sitten meidän hiipuvalla tähdellä, kehäraakki Otso Hakalalla, jonka sarake näyttää 94 pistettä ja taulukon kymmenettä sijaa. Seuraavaa Kiskon pelaajaa varten saakin sitten kelata pistepörssin sivua aina lisälehdille saakka, ja sieltäkin sitten löytyy aika yllättävä nimi. Sijoilla ”ynnä muut” (ts. ei jaksa edes laskea) löytyy viimeistään tälle kaudelle läpilyöntinsä tehnyt passarimme Eeli Kuukasjärvi. Vaikka Eeliltä melkoinen pyssysyöttö löytyykin ja aika pisteahne kakkoskosketuskin, selittyy muiden tekijöiden puute listalla ainakin osittain joukkueen kevyillä terveyshuolilla. Yhtä yleispelaajan paikkaa ja keskitorjujia on jouduttu kierrättämään enemmän kuin olis tarvis, mutta kuuleman mukaan joukkue lähtee tulevaan viikonloppuun terveillä papereilla.

Vierasjoukkueen riveissä vastuu on jakautunut tasaisemmin. Hakkuri Aki Tuomivaara mahtuu ainoana kymmenen parhaan joukkoon 95 pisteellään, mutta sijoilta 10-20 löytyykin sitten jo keskitorjuja Verneri Halttula sekä yleispelaajat Tomi Perkiö ja liigssakin Valepasta tuttu Raivis Oiguss. Viime ottelussa Eastia vastaan Perkiö puki kuitenkin ylleen liberon paidan, ja viime kaudella Ettan paidasta tuttu Jan Kangas pääsi pelaavan yleispelaajan paikalle. Yleispelaajan paikalle joukkueessa onkin jo kevyttä tunkua, kun niin ikään liigakokemusta omaava Teemu Kuuselakin olisi paikalle tyrkyllä. Halttula ja virkaveli Reko Käenniemi muodostavat yhden sarjan vaarallisimmista keskikaistoista, ja torjuntavoimaakin löytyy. Knoppitietona mainittakoon, että Käenniemi ottaa vuonna 1987 syntyneenä kaksi vuotta nuoremman Sampon Lasse Räisäsen manttelin tämän kauden vanhimpana pelaajana Ouluhallin valoissa. Passarin paikalla Luja-Lukko on peluuttanut kaksikkoa Jere Puolakka-Jarno Koivuniemi tasaisesti koko kauden, mutta parin viime pelin ajan isompaa vastuuta on kantanut kaksikosta nuorempi, 23-vuotias Koivuniemi. Joukkueen jo ennestään meritoitunut valmennusporras puolestaan sai melkoisen kokemusbuustin kesken kauden, kun valmentajan tittelillä Pälkäneen penkin päähän ilmestyi muuan Jussi Heino. Pelaajauran saavutuksiin ei nyt aleta palstatilaa uhraamaan, mutta ne ovat mittavat. Luulisi kuitenkin yli 400 liigaottelun kokemuksella auktoriteetti olevan aika saletissa, ja löytyyhän kokemusta valmentajana myös jo pitkät pätkät jo Mestaruusliigastakin.

TLDR: Pälkäneeltä saapuu iskukykyinen ja yllätysvalmis joukkue jossa on vahvoja yksilöitä ja sarjan kunnioitettavimpiin kuuluva valmennus. Missään nimessä helppoa peliä ei ole luvassa, joten tulkaahan kattoon.

Ottelu pelataan tällä kertaa jo lauantaina, ja kellonaikakin on pikkusen aiemmin eli 14.30. Tuohonhan ei hallille saapumista kannata missää nimessä jättää, kahvio palvelee jo ennen pelin alkua ja Kiskon ottelutapahtumien jo perinteinen SHÖW alkaa varttia aiemmin. Jos haluat päästä mahdollisimman vähällä jonotuksella, saavu peliin ajoissa tai vaihtoehtoisesti hanki lippusi jo etukäteen täältä. Lippukaupasta saat ostettua lippusi myös Smartumilla, ja Smartum sekä Epassi käyvät maksutapoina myös ovella. Liputhan maksaa sen 10€/8€, ja totutusti alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa paikalle, nähdään hallilla!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *