Kauden toiseen kotiotteluun vastaan Helsingin ylpeys PuMa-Volley

Sunnuntaina 15.10. kello 15.00 alkaen kokoonnutaan jälleen lentopalloilun ääreen Ouluhallilla, kun kauden toista kotiottelua isännöivälle Kiskolle vastaan asettuu sekä kotijoukkueelle että 1-sarjaan uusi tuttavuus PuMa-Volley. Naisten 1-sarjassa vieraiden edustusjoukkue on jo tuttu näky, mutta miesten joukkueelle sarjataso on uusi. Pari aiempaa kautta 2-sarjassa majaillut PuMa seurasi Kiskon jalanjäljissä pari kautta myöhemmin 1-sarjaan, jossa oppimiskäyrä on ensimmäisen kahden ottelun perusteella melko jyrkkä. Kaksi 3-0 -tappiota on tullut plakkariin, toki nyt kahta sarjan kärkipäähän kaavailtua joukkuetta vastaan. Jospa ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa kautta lähdettäis kuitenkaan niin takki auki, että vedettäis kahden pelin perusteella mitään johtopäätöksiä. Bleiserit on napitettu tiukalle ja uutta joukkuetta vastaan lähdetään ottelemaan kovaa ja innolla. Paitti nyt tietenki Lelu, mutta se on sentään Suomen mestari.

PuMa-Volley on tosiaan miesten 1-sarjatasolla uusi tuttavuus, ja pitkästä aikaa nähdäänkin helsinkiläisjoukkue tällä tasolla. Riippuu tietenki vähän näkökannasta, täältä pohojosesta katottuna Vantaa ja Korso on ihan Helsinkiä ja sitä kautta Korson Veto ja Vantaan Duxit on pelannu liigaa jo iät ja ajat. Mutta vakavissaan niin viimeksi kantahelsinkiläiset ovat saaneet nauttia lentiksen ykkössarjasta vuonna 2011, eli oli jo korkea aikaki nostaa pääkaupunki takasin lentopallokartalle! 2-sarjakausiin verrattuna PuMa onnistui säilyttämään kokoonpanostaan viisi nimeä, mukaanlukien viime kauden parhaan pistemiehen Nuutti Moilasen sekä tämän kauden pirteimmin pisteiden valossa aloittaneen Aku Kaupin. Alkukauden pisteykkösenä koko sarjassa komeilee muuten Kiskon oma Otso Hakala, jota menneellä viikolla lajiin perehtyneillä netin keskustelupalstoilla luonnehdittiin jopa ”hiipuvaksi tähdeksi”. Uskoo ken tahtoo, hyvin tuo tossu näkyy vielä nousevan. Vierasjoukkue puolestaan on koottu ensisijaisesti nousevista tähdistä, joukkueen keski-ikä on piirun verran yli 19 vuotta ja joukkueen kuopus, libero Joona Katajamäki, on vasta 16-vuotias. Voitaisiinhan tähän välliin taas vertailla ja kehuskella meidän Kaapolla, Eelillä ja Rikulla jotka on vasta 15-vuotiaita, mutta poikien otteet on pelistä toiseen niin miehekkäät, ettei siinä kattellessa tulis mieleenkään poikien ikää miettiä. Sitäpaitti sellainen rehvastelu ei kuulu meidän tyyliin.

1-sarjan useimpiin joukkueisiin verrattuna Kisko on muutamaa yllä mainittua nuorukaista lukuunottamatta jopa sarjan kokeneempaa kaartia. Saukkosen Juho ja Hakalan Otso syntyivät juuri ja juuri ysärin puolella, Gärillä ikää on jo pari vuotta enemmän, ja Kiilu nostaaki sitte keski-ikää ihan yksinään parilla vuodella. Vaikka Kiskon keski-ikäkin on vain himpun verran yli 21 vuotta, alkaa 2000-luvulla syntynyt rosteri olla enemmän sääntö kuin poikkeus. Ja poikkeus tähän ei ole myöskään PuMa-Volley. Vierasjoukkue on nuori ja suurimmalla osalla kovimmat pelit on vielä edessä päin. Kokenutta kaartia joukkueesta löytyy vähän vähemmän, mutta kyllä sitäki löytyy. Keskitorjuja Riku Isomäen viime kausi hujahti Karhulan Veikkojen 1-sarjajoukkueessa, ja yleispelaaja Petri Hannolalta kokemusta samasta seurasta ja sarjatasosta löytyy vielä vuoden verran enemmän. Joukkueen kokenein pelaaja oli mielenkiintoinen kiinnitys, kun viimeiset neljä kautta Raision Loimussa keskitorjunut Aatu Vihola tuo lähes 60:n liigapelin kokemuksensa tuoreeseen helsinkiläisjoukkueeseen. Päävalmentajan pallilta kokemusta löytyykin sitten enemmän kuin koko pelaajistosta yhteensä. Ismo Tuominen aloitti uransa apuvalmentajana Salon Piivolleyssa vuonna 1999, eli ennen kuin yksikään PuMa-volleyn nykyisestä rosterista oli syntynyt. Kolmen kauden jälkeen tie veikin sitte länteen ja Raision Loimun päävalmentajaksi. Seuraava kausi meni periaatteella ”maitojunalla takaisin” jälleen Piivolleyn apuvalmentajana. Muutama seuraava kausi toikin sitten sekä Suomen Cupin mestaruuden että Suomen mestaruuden PerPon peräsimessä. Vuodesta 2007 eteenpäin päävalmentajan pestejä on Iskalle kertynyt ympäri Suomea erimittaisissa pätkissä, sekä yksi kausi Saudi-Arabiassa, ja tuoreimpana loppusijoituspaikkana näyttäisi olevan pääkaupunkiseutu.

PuMa-Volleyn joukkueesta hauskana yksityiskohtana voidaan mainita keskivertoa suurempi veljesparien määrä. Passariosastosta nimittäin 2/3 on sukunimiltään Kalo, nimittäin veljekset Onni ja Antti, sekä hakkurin tontin ovat täysin vallanneet Kaupin veljekset Eelis ja Aku.

Pitemmittä löpinöittä, toivottavasti nähdään sunnuntaina. Liput ja mikä ettei vaikka kausikortit voit ostaa myös ennakkoon täältä. Kuitenkin jos aamupäivä kuluu Ouluhallin vanhalla puolella käsityömessuilla, kannattaa lippu ostaa vasta paikan päältä, nimittäin käsityömessujen lippua näyttämällä saat ottelulipun puoleen hintaan. Paikan päältä liput kannattaa ostaa myös, jos käytössäsi on Epassin tai Smartumin kulttuuriedut, hyväksymme nimittäin jatkossa myös nämä maksutapoina. Erityiskiitokset tämän viikon ottelusta otteluisäntä Lajikumppanit!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *