Pudotuspelien ohjelma

Nythän mennään taas sitä aikaa vuodesta, kun aletaan elellä pleijarihuumaa. Sunnuntaina otellaan vielä kerran Lempo-Volleysta mittaa, mutta heti viikon päästä otellaan jo ensimmäinen pudotuspelikierros. Alla lyhyt kooste loppukauden play off -aikatauluista.

Kiskolla on ensimmäisenä vuorossa puolivälierät. Rantaperkiön Isku on jo varmistanut alemman jatkosarjan kärkisijan, ja sen vastustajaksi valikoitui ylemmän jatkosarjan nelonen East Volley. Jatkosarjan pelinsä jo pelannut Murikat joutuu jännäämään kärkisijaansa vielä sunnuntaihin asti, Lempo-Volley voi vielä kolmen pisteen voitolla kiilata jatkosarjan ykköseksi. Kaksikon keskinäinen paremmuus nousee puheenaiheeksi välierissä, kun jatkosarjan heikoiten sijoittunut saa vastaansa ylemmän jatkosarjan voittajan, sekä jos joukkueet kohtaavat toisensa finaaleissa, jolloin voittajalla on kotietu. Murikat ja Lempo ovat joka tapauksessa paikkansa suoraan välieriin jo varmistaneet. Kisko puolestaan on varmistanut ylemmän jatkosarjan kolmossijan, ja vastus puolivälieriin ratkeaa tulevana sunnuntaina kaksikosta Pielaveden Sampo – Puma-Volley. Sampo tarvitsee yhden pisteen puolivälieräpaikkansa jo varmistaneelta Iskulta varmistaakseen oman puolivälieränsä Kiskoa vastaan, tai vastaavasti Puman tulisi menettää vähintään yksi piste Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan. Puma-Volleyn voittaessa Pälkäneen kolmen pisteen arvoisesti ja Sampon hävitessä nollan pisteen arvoisesti tulee Kiskoa vastaan puolivälierissä Puma-Volley, kaikissa muissa skenaarioissa Pielaveden Sampo. Puolivälierien aikataulu on Kiskon osalta kuitenkin jo selvä. Lauantaina 9.3. otellaan joko Helsingissä tai Pielavedellä, ja sunnuntaina 10.3. Ouluhallilla klo 16.30. Jos molempiin otteluihin löytyy sama voittaja, etenee voittaja välieriin. Jos taas molemmat joukkueet voittavat yhden ottelun, pelataan jälkimmäisen ottelun päätyttyä ns. kultainen erä, eli ylimääräinen erä 25 pisteeseen, jonka voittaja sitten etenee välieriin. Vastustajaksi välierissä asettuu ylemmän jatkosarjan kakkonen.

Jos Kiskon tie jatkuu vielä puolivälieristä eteenpäin, on vastassa kuten yllä mainittiin, ylemmän jatkosarjan kakkonen, eli Murikat tai Lempo, riippuen sunnuntain ottelun lopputuloksesta. Välierät pelataan joka tapauksessa puolivälieristä seuraavana viikonloppuna, eli 16.-17.3. Välierissä parhaiten sijoittunut pelaa huonoiten sijoittunutta vastaan, joten jos Kisko välieriin selviytyy, on sitä vastassa ylemmän jatkosarjan kakkonen, koska toisen puolivälierän voittanut on joka tapauksessa sijoittunut Kiskoa huonommin ja sen vastustaksi tulee jatkosarjan voittaja. Tarkka aikataulu ei ole vielä selvillä, koska paremmin sijoittuneet saavat valita pelaavatko kotiottelunsa lauantaina vai sunnuntaina. Totta kai meidän somea ja nettisivuja seuraamalla selviää heti kun meillekin, kumpana päivänä pelataan kotona. Sunnuntaina pelataan puolivälierien tapaan tarvittaessa kultainen erä, joka viimeistään ratkaisee 1-sarjan finaaliin menijän.

1-sarjan finaalit pelataan puolestaan 23.-24.3. Jos sama joukkue voittaa sekä lauantaina että sunnuntaina, on tuo joukkue 1-sarjan mestari. Molempien joukkueiden voittaessa yhden ottelun, voittajaa ei kuitenkaan ratkaista kultaisella erällä, vaan kauden 2023-24 1-sarjan lopullinen voittaja ratkaistaan finaalien arvoisesti lauantaina 31.3. jatkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä. Kiskon ollessa finaaleissa mukana, on sillä kotietu vain jos puolivälierän East Volley – Rantaperkiön Isku voittaja pudottaa myös ylemmän jatkosarjan ykkösen. Jos jatkosarjan voittaja puolestaan pudottaa puolivälieristä jatkoon selvinneen joukkueen, on Kisko finaalisarjassa vierasjoukkueena. Tämän enempää joukkueita ei tänne asti ehkä kannata edes spekuloida, jätetään se myöhemmälle. Liigakarsintojen aikataulu selviää myös myöhemmin, kun Mestaruusliigassa saadaan Vantaa Ducksille selville ensimmäisen karsintakierroksen vastustaja kaksikosta Karelian Hurmos – TuTo Volley. Mahdollisissa liigakarsinnoissa otellaan kolmeen otteluvoittoon asti, ja siinä 1-sarjan voittaja tulee joka tapauksessa olemaan vierasjoukkue. Mutta niidenkin spekulaatioiden aika on myöhemmin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *