PETO Cup lauantaina 9.9. klo 10.00 alkaen!

Uutisia on lupailtu ja kohta niitä saadaan. Ensimmäinen uutinen saatiinki tuossa jo ilmoille, eli puolentoista vuoden tauon jälkeen on Kiskon vuoro tuoda liigatason lentopallo takaisin Ouluun! Ei, ei me olla missään kabineteissa noustu salaisesti liigaan (vielä), vaan historian ensimmäinen Peto Cup on täällä. (Yhden) Kiskon puuhamiehen Tomi ”Peto” Kurosen mukaan nimetty harjoitusturnaus on ensimmäinen toivottavasti pitkät perinteet luovassa turnauksessa Kiskon uudessa kotipyhätössä Ouluhallilla. Historialliseen ensimmäiseen Peto Cupiin kutsut ovat saaneet naapurit Kokkolasta ja Kyyjärveltä, eli Kokkolan Tiikerit ja Kyyjärven Kyky. Alotellaan tapahtuma innokkaimpien kanssa kello 10.00 lehdistötilaisuudella, jossa julkistetaan fanfaarien ja valtavan hypen säestämänä ensi kauden joukkue. Jos tämän rykäyksen jälkeen vielä virtaa riittää, alotellaan pelit kello 11.00. Alkulämmittely kevyesti elikkäs ekana vastassa parin vuoden takainen SM-pronssimiehistö Tiikerit, sitten jatketaan klo 13.30 Kyyjärveä vastaan ja annetaan miljoonamiesten ratkasta keskinäinen paremmuus klo 16.00 alkaen. Ensimmäisen pelin jälkeen on tiedossa myös vähän väliaikaohjelmaa, kun Instagramista ja TikTokista tuttu Asko Mäkäräinen @HyvinVoitAsko juontaa kaikenikäisille tarkoitetun kilpailun. Tästä vähän tarkemmin sitte lähempänä.

Vakavissaan niin ollaan erittäin iloisia ja otettuja että sekä Kokkolan Tiikerit että Kyyjärven Kyky saapuvat Ouluun ottelemaan harjoituspelejä meidän kanssa. 1-sarjaan on ilmoittautunut tälle kaudelle 8 joukkuetta, joten laadukkaita harjoituspelejä varten sais reissata ihan tarpeeksi. Onneksi saatiin huijattua nuo tänne, se on tuo diesel niin kallista nykyään.

Kiskon rosteria tälle kaudelle on arvuuteltu, no, varmaan jossaki. Peto ainaki sano kerran että kuuli baarin pöydässä ku puhuttiin. No, kuitenki. Tulevalle kaudelle jakaudutaan vielä entistäkin enemmän kuppikuntiin, ja puuhastelu jatkuu sekä 1- että 2-sarjoissa. Aika moni varmaan arvaa muutaman jotka jättäytyy suosiolla kakkossarjaan, mutta joukkueiden kokoonpanot jätetään vielä mysteeriksi. Teaserina voidaan mainita, että uusiaki nimiä löytyy, ja soppareita on tehty kuuleman mukaan ainakin 15 kappaletta. Ainakin ykkössarjajoukkueen kokoonpanon saat selville helpoimmalla tulemalla paikan päälle syyskuun tokana lauantaina, ostamalla lipun hintaan 10€/kappale tai itelle ja kaverille 15€:lla, ja näkemällä paikan päällä. Kyllä me tietenki se jälkikäteenki kerrotaan, mutta ois tosi kiva jos vaikka kannustuksen vuoksi tulisit paikalle.

Katellaanpa sitte porukalla minkälaisia pelaajanippuja sieltä sitte on tulossa vastaan.

Kokkolan Tiikerit on ehtiny jo aika tovin hakata Mestaruusliigassa, tuleva kausi on 18. kausi. Kirkkaimmat loiston vuodet oli tietenki 2012-2016, kun joukkue voitti kolme kultaa ja yhden hopean. Viimeisin mitali kuitenki on vielä vuodelta 2021 kun Ducksia vastaan kairattiin pronssia. Pronssivuodesta joukkue on säilyny häkellyttävän samana, isoimpana menetyksenä yleispelaaja Jiri Hänninen pelaa ens kaudella Saksan liigaa. Passari Anton Välimaa käväisi myös pari kautta vieraissa Akaa-Volleyn paidassa, mutta niin se Hollihaka vaan veti takasinpäin. Paluumuuttaja niin ikään on viime kaudella Kyyjärvellä pistepörssin seiskaksi ittensä hakannu Oskari Keskinen. Antti ”one more year” Leppälä jatkaa varmaan jonku kaheksannentoista kerran vielä ainaki ens kauden. Keskipelaaja Rami Rekomaa, yleispelaajat Teemu Lahti ja Jere Mäkinen sekä libero Aleksi Mäkiluoma jatkavat. Uusina vahvistuksina Kokkolaan siirtyy Keskisen kintereillä Kyyjärveltä passari Tatu Venetjoki, sekä Hurmoksesta Lauri Jylhä. Joku siellä Kokkolassa täytyy olla varmaan kraanavedessä, kun se vetää porukkaa takaisin, nimittäin Jylhä on myös lähtenyt maailmalle nimenomaan Kokkolasta. Valmentajana jatkaa kukapas muu kuin Mikko Keskisipilä, joka on varmaan jo tätä nykyä yhtä kuin kokkolalainen Mestaruusliiga-lentopallo. Kakkosvalmentajaksi saatiin tälle kaudelle napattua toisesta Peto-Cup -joukkueesta Henrik Huumarkangas. Helpottaa tietenki näitä harjoituspelien järjestämisiä, kiitti Henkka. Knoppitietona mainittakoon myös, että Kokkolan Tiikerit on myös viimeisin liigajoukkue joka on Oulun korkeuksilla vieraillut. Toivottavasti tästä turnauksesta jää vähän parempi maku suuhun molemmille kuin viime kerrasta. Katotaan samalla mihin suuntaan meidän poikien peli on lähteny, viime kuussa käytiin Kokkolan Hollihaassa ottamassa kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa 4-0 käkättimeen.

Kyyjärven Kyky ensi kaudelle, huh huh. Nyt on nimittäin mielenkiintoinen ja iskukykyinen rosteri. Viime kauden päätteeksi sarjapaikasta karsimaan joutunut Kyky varmisti sarjapaikan lopulta aika selkeästi Lempo-Volleyta vastaan (jolla muuten kävi vaan tuuri 1-sarjan finaaleissa!). Tälle kaudelle on puolestaan saatu haalittua muutama ulkomaanvahvistus, ja nippu lupaavia nuoria. Ikinuori Aivars Petrusevics saa juttuseuraa omalle äidinkielelle, kun Mestaruusliigassa pelkkiä mestaruuksia kerännyt Romans Sauss näyttää voimaviiston mallia ensi kaudella Kyyjärven paidassa. 21-vuotias hakkuri niin ikään Latviasta, Renars-Pauls Jansons, on Suomen kentällä uusi tuttavuus, ja kirittäjänä jatkaa 18-vuotias Otto Hautanen. Tuore Suomen mestari Valepan paidassa, Joel Laakso, heittää passia, ja Nurmon Jymyn 1-sarjajoukkueesta nostettu 18-vuotias Henri Hynnä antaa haastetta varjokuusikon puolella. Toisen yleispelaajan paikalle ensimmäisenä on kärkkymässä jo kohta 200 liigapeliä pitkin Suomea kerännyt Kasper Pennanen, mutta 18-vuotiaat uusi tuttavuus Nurmosta, Manu Asikanius kärkkyy jo kintereillä. Keskipelaajan paikalla pohjoisen poika Atro Berg edustaa kokenutta kaartia, ja Aapo Huhtamäki hakkaa ristipaikalta. Kyky-kasvatti Miko Kostamo nostelee palloa kuppiin liberon paidassa. Joukkueen ykköskäskijäksi värvättiin mittavan uran Suomen liigassa pelaajana tehnyt Guntis Atars. Jo yli vuosikymmenen takaa kokemusta Saimaa Volleyn peräsimestä omaava Atars on valmentanut latvialaisia joukkueita junnumaajoukkuetta myöten, ja viime kaudella loppumetreillä kesken jäänyt kausi PerPon päävalmentajana jätti varmasti menestysnälkää myös tälle kaudelle. Apuvalmentajana jatkaa itse Mr Kyyjärvi Hannu Kalliojärvi, jolle vuosien haave noususta Mestaruusliigan isoihin valoihin ei varmasti riitä.

Kenet kruunataan kautta aikain ensimmäisen Peto Cupin voittajaksi vuonna 2023? Pokaalia, mainetta ja kunniaa on varmasti luvassa. Tuuhan kattoon, viime kaudella saatiin 1-sarjan finaaleissa jo esimakua Ouluhallin kirkkaista valoista ja hekumallisesta tunnelmasta, Kisko lupaa että tällä kaudella mennään tunnelman ja ottelutapahtuman osalta niin sanotusti nextille levelille. Kattelehan meidän somekanavia, lisää tietoa ja ohjeita tulossa vähän niinku jatkuvasti.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *