JANNE MARTTILA JA SAMI KURTTILA KISKON PUNAISIIN

Koleana toukokuun keskiviikkona Ouluhallin kokoustiloissa puheensorina kävi kuumana, kun Kisko Marketing Department (KMD) pääsi kertomaan joukkueen tulevaisuudesta tiedotustilaisuudessa. Paikan päällä tilaisuutta seurasi talkoolaisten ja viime kauden joukkueen muodostama noin 60 hengen kutsuvierasjoukko, jonka lisäksi lähetystä pääsi seuraamaan Instagram-Livessä.

Katseet Mestaruusliigassa

Sanomattakin lienee selvää, mutta sanotaan silti; tavoitteet ovat korkealla. Joukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla ja kaikki edellytykset urheilulliselle menestykselle on olemassa. Viime vuosien panostus joukkueen näkyvyyteen ja ottelutapahtumaan ovat osaltaan mahdollistaneet paljon, eikä nämä osa-alueet jää huomiotta tulevallakaan kaudella. 

Taustalla häärivä KMD jatkaa työssään ja kuten jokaisella kaudella tähän asti, on tavoitteena parantaa edellisestä kaudesta. Viimeistään Superfinaalin yleisöryntäys vahvisti suunnan oikeaksi, joten samalla tiellä on syytä jatkaa. Tavoitteena on mahdollistaa lähivuosina liigalentopallon paluu Ouluun.

Iso pelaajarinki mahdollistaa kehityksen

Kiskon rooli oululaisessa lentopallossa kasvaa tulevaisuudessa entisestään suuren pelaajaringin myötä. Jopa 26 pelaajan muodostama rinki tulee edustamaan seuraa sekä 1-, että 2-sarjoissa. Joukkueen sisäinen kilpailuasetelma antaa hyvät mahdollisuudet nuorten pelaajien kehitykselle ja urheilulliselle menestykselle. 

Pelaajasopimuksia tehdään kevään aikana ja kiinnostuneiden pelaajien onkin syytä merkata kalenteriin18. toukokuuta, jolloin Ouluhallilla järjestetään avoin Tryout-tilaisuus. Joukkueen treenit alkavat jo kesäkuussa uudistuneen valmennusryhmän johdolla, joten KMD:llä riittää työtä sopimusneuvotteluissa koko toukokuulle.

Valmennusryhmässä uutta ja tuttua

Mitaliputken Oulussa aloittanut Sami-Pekka Laukkanen jatkaa joukkueen valmennuksessa. Rinnalleen valmennusryhmään hän saa Suomen mestaruutta kolmeen otteeseen juhlineen Sami Kurttilan. Vahvalla valmennuksella luodaan edellytykset seuraavan askeleen ottamiselle ja katseet ovatkin mahdollisimman pitkässä keväässä.

Sami Kurttilan kommentit:

Oulun alueen poikapolun ja sen pelaajien kehittäminen on ollut pitkään minulle tärkeä tavoite. Pohjana tälle ovat tavoitteellisesti harjoittelevat ja motivoituneet nuoret. Kisko on tehnyt hommia tämän asian eteen terveellä pohjalla jalat maassa, ja toiminta on kehittynyt koko ajan ammattimaisempaan suuntaan. 

Tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin liiganousu, Oulussa on selkeästi tilausta liigajoukkueelle. Nyt puhutaan kuitenkin puolen Suomen miesjoukkueesta lentopallon saralla. Ajatukset siitä, kuinka saataisiin sekä junioripolku, että lippulaivajoukkue yhden seuran alle, kohtasivat Kiskon kanssa.

Kiilunen ja Hakala jatkavat – Marttila valitsi Kiskon

Joukkueen kulmakivinä jo pidemmän aikaa toimineet Petteri Kiilunen ja Otso Hakala jatkavat joukkueessa myös tulevalla kaudella. KMD:n kovin kaappaus lienee kuitenkin oulunsalolaisen Janne Marttilan 1+1 sopimus Kiskon punaisiin. Karelian Hurmoksessa hienon kauden pelannut Marttila valitsi Kiskon, vaikka kiinnostusta oli myös liigajoukkueiden puolelta.

Janne Marttilan kommentit:

Oululaisen lentopallon vieminen eteenpäin on minulle sydämen asia. Löydän Kiskosta ja Oulusta myös minua eteenpäinvievää tarkoitusta. 

Koen vahvasti voivani auttaa Kiskoa niin paikallisen lentopalloilun kehittämisessä, kuin myös konkreettisemmin liiganousussa. Vaikka tarjouksia tuli myös liigajoukkueista, Kiskon kanssa palaset loksahtivat parhaiten paikoilleen. 

Totta kai iso tekijä oli myös valmentajaksi tullut Sami Kurttila. Myös siviilissä muu elämäntilanne puolsi paluuta kotiseudulle.

SAMI KURTTILA 

Siviiliammatti: akatemiavalmentaja, Oulun Seudun Urheiluakatemia

 

Valmentajaura

 

2005-2006 Kempeleen Lentopallo 1-sarja, apuvalmentaja

2008-2009 Kempeleen Lentopallo, Mestaruusliiga, päävalmentaja

2009-2012 Sun Volley, Mestaruusliiga, päävalmentaja

2015-2016 Etta naiset, 1-sarja, päävalmentaja

2016-2018 Valepa, Mestaruusliiga, päävalmentaja

2019-2023 Suomen Lentopallomaajoukkueen apuvalmentaja

2021-2022 Etta naiset, 1-sarja, apuvalmentaja

Vuodesta 2012 alkaen Oulun Seudun Urheiluakatemia, akatemiavalmentaja

 

Muuta

 

Suomen mestaruus ja Suomen Cupin voitto, Sun Volley 2010

Suomen mestaruus ja Suomen Cupin voitto, Valepa 2017 ja 2018

Kaudella 2017-2018 Valepa oli historian ensimmäinen pohjoismaalainen joukkue Mestarien Liigan lohkovaiheessa

JANNE MARTTILA

Ikä: 27

Sopimus: 1+1 vuotta

Siviiliammatti: fysioterapeutti, Pihlajalinna

Kasvattajaseura: Oulunsalon Vasama

 

Lentopalloura

 

2013-2015 Etta, Mestaruusliiga

2015-2016 Kuortane, 1-sarja

2016-2018 Raision Loimu, Mestaruusliiga

2018-2019 PerPo, Mestaruusliiga

2019-2022 Etta, Mestaruusliiga

2022-2024 Karelian Hurmos, Mestaruusliiga

 

Muuta

 

Beach volleyn SM-hopea 2018

 

Karelian Hurmoksen paras pistemies kaudella 2023-2024

 

 

3 ajatusta aiheesta “JANNE MARTTILA JA SAMI KURTTILA KISKON PUNAISIIN”

  1. Paluuviite: Kiskon Tryout 18.5. - Oulun Kisko

  2. Paluuviite: Oulun Kiskon järjestää Tryout-tapahtuman 18.5. - Oulun Kisko

  3. Paluuviite: Oulun Kisko järjestää Tryout-tapahtuman 18.5. - Oulun Kisko

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *