Sarjakausi käyntiin iskun tahtiin

Kiskon sarjakausi 2023-24 nytkähtelee käyntiin Ouluhallin isoissa valoissa tulevana sunnuntaina, kun ensimmäisessä kotiottelussa vastaan astuu legendaarinen Rantaperkiön Isku. Vuosien varrelle on mahtunu varsin monenlaista eri variaatiota nimestä, mutta vuodesta 2013 asti joukkue on esiintynyt jälleen Rantaperkiön Iskun nimellä. Vierailla onkin pitkät perinteet lentopallossa, Iskun edustusjoukkueella on nimittäin vyöllään vielä tänäkin päivänä toiseksi eniten kausia lajin pääsarjatasolla, peräti 45 kautta. Edellä tässä tilastossa on vain edelleen liigassa porskuttava Raision Loimu. Urakka Mestaruusliigassa tuli kuitenkin tällä erää päätökseen kauden 2017-2018 päätteeksi, kun pelaamalla sarjapaikkansa säilyttänyt Isku siirtyi vapaaehtoisesti 1-sarjaan. Historiaan mahtuu myös menestyksen vuosia mitalien määrässä mitattuna enemmän kuin kenelläkään muulla. SM-kultaa neljä kertaa, viimeisin vuonna 2006. Suomen Cupin voitto niin ikään neljä kertaa, viimeisin vuonna 2011. Suomen Cupin hopeaa kahdeksan kertaa, SM-hopeaa seitsemän kertaa ja SM-pronssia kahdeksan kertaa. Komeasta historiasta huolimatta nykyiselle rosterille nämä meriitit eivät merkitse mitään, viimeisimmän SM-mitalin aikaan valtaosa nykyisestä joukkueesta on ollut iältään 4-5 -vuotiaita, ja kokeneinkin konkari Ville Haapakoski peräti 10-vuotias.

Jos Kiskon joukkue hieman nuorentuikin tulevalle kaudelle, on kotijoukkueen koppi suorastaan kokemusta pullollaan kun verrataan Iskun nuorisokaartiin. Joukkueen keski-ikä on karvan verran yli 18-vuotias, ja niinku ylempänä jo mainittiin, joukkueen vanhin on 22-vuotias Ville Haapakoski. Sunnuntain nuorimmat löytyvät toki edelleen Kiskon puolelta, kun tuoreet B-junioreiden SM-pronssimitalistit Riku Kaaretkoski, Kaapo Vanhatupa ja Eeli Kuukasjärvi pukevat punaista ylleen. Saa nähdä riittäkö poikien näytöt 1-sarjassa avauskuusikon paikkaan. Siinä missä Kiskon keski-ikää kohottavat sellaiset raikaskasvoiset ysärin lapset kuin Petteri Kiilunen, Otso Hakala, OsGäri Seppä ja Juho Saukkonen, Iskun koko rosteri on syntynyt milleniumin tällä puolen. Joukkueen runko rakentuu vahvasti 05- ja 06-syntyneiden juniorimaajoukkueiden pelaajista, höystettynä mm. vuotta nuoremmalla junnumaajoukkuekasvo Hristo Fiykovilla sekä saksalaisvahvistus Henrik Henschelillä. Viime kauden 15 pelaajan kokoonpanosta Isku onnistui säilyttämään peräti kymmenen, tai no, tavallaan 11, kun joukkueen paras pistemies, yli 200 liigaottelun veteraani Petteri Friberg, siirtyi penkin päähän päävalmentajan slipoveri päällä. Viime kausi oli Iskulle varmasti pettymys, kun nuorukaisten tie katkesi jo puolivälierissä East Volleyta vastaan. Nuorella joukkueella on kuitenkin roppakaupalla potentiaalia ja näyttämisenhalua, eikä toinen peräkkäinen kausi suurin piirtein samalla kokoonpanolla varmasti ainakaan yhteispeliä heikennä. Riittääkö nuoruuden into kuitenkaan Kiskon hirmukolmikon Jere-Salmela-Otso Hakala- Oskari Seppä pysäyttämiseen, kolmikon sijoitukset viime kauden pistepörssissä olivat 3., 6 .ja 7. Vastaavasti Iskun riveistä viime kauden kaksi suurinta syömähammasta loistaa poissaolollaan, kun Petteri Friberg käyttää liituraitaa ja nappaskenkiä valmennusportaassa ja Antti Taponen nostettiin Akaa-Volleyn Mestaruusliigamiehistöön. Nuoriso-osaston kirkkaimmat tähdet ovat hakkuri Boris Fiykov ja yleispelaaja Lauri Bär, ja heidän lisäkseen mielenkiintoisia nimiä ovat esimerkiksi Saksan kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Suomeen siirtynyt Henrik Henschel, sekä Kempeleen Lentopallon kasvatti ja jo Ettassa taitojaan väläytellyt keskitorjuja Arttu Ahonen.

Viime kaudella Isku ja Kisko ottelivat kaksi tulista otatusta, ja viime kaudelta voitot menivät tasan. Kotonaan Isku pystyi kairaamaan 3-2 -voiton, ja Kisko puolestaan oli tyly isäntä 3-0 -lukemin. Hauskana sattumana mainittakoon, että sitä edellisellä kaudella tilasto oli tarkalleen sama Iskun hyväksi, kotona 3-0 -voitto ja Pitkäkankaalla 3-2 -tappio. Näin ollen Kiskon ja Iskun tähänastinen rekordi on harvinaisen tasan, joten vaakakuppi kallistuu tulevana sunnuntaina jommankumman puolelle. Kumman, se nähdään parhaiten varaamalla 10€ pääsylippua varten ja tulemalla Ouluhallille sunnuntaina kello 15 mennessä. Liput löytyy vaikkapa ennakkoon tästä linkistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *